top of page
Online publiceren
zonder licentiekosten
Online publiceren zonder licentie kosten

 

Voor het uitgeven van online publicaties, of het nu een jaarverslag, magazine of brochure betreft kom je al gauw terecht bij online publishing platforms. (H5mag, Instantmagazines, Twixl). Om gebruik te maken van hun software en templates zijn daar maandelijkse kosten aan verbonden. Deze kosten kunnen aardig oplopen zeker als je ook nog verschillende publicaties wilt gaan uitgeven. Een ander groot nadeel is dat je gebonden bent aan de basisvormgeving van het desbetreffende online platform en dat bij opzegging van het abonnement de online publicatie geheel verloren gaat.

 

De afgelopen tijd heb ik gezocht naar een manier om deze kosten te omzeilen en ‘onafhankelijke’ (het gaat dus niet via de creative cloud van Adobe) publicaties te maken. Vanuit Indesign met een extensie genaamd In5* blijkt dat heel goed realiseerbaar. Met deze toevoeging aan Indesign kan ik de uitgave exporteren als een html bestand en openen als een webpagina. Je creëert daarmee een onafhankelijk URL die je op je website kunt plaatsen. 

De vormgeving kan geheel naar eigen wens worden gerealiseerd zoals dat ook met vormgeving voor print het geval is. Verder kunnen er knoppen, links, animaties, video's diaserie, enz aan worden toegevoegd zodat het een levendig geheel wordt en het plezierig is om te lezen.

 

Voor Rondom Wonen, een woningcorporatie – heb ik op deze manier een jaaroverzicht gemaakt.

 

Klik hier voor het complete jaarverslag >>

bottom of page