top of page
De Bijenkorf 150 jaar
De geschiedenis van een iconisch warenhuis

Deze rijk geïllustreerde uitgave ter gelegenheid van het honderdvijftig jarig bestaan van de Bijenkorf beschrijft de geschiedenis van het inmiddels als iconisch bestempelde warenhuis. Met alle ups en downs. Het vertelt het verhaal van de mensen die aan zijn wieg hebben gestaan en de mannen en vrouwen die het groot maakten. De uitgave telt achthonderdzestien pagina's en weegt twee en een halve kilo! Het kwam tot stand dankzij John van Nuenen initiator en voorzitter van Stichting Cultureel Erfgoed van de Bijenkorf. Aan mij de eer om met het basisontwerp van Eric Meeder dit lijvige boek vorm te geven.

IMG_2488-omslag_edited.jpg
IMG_2503.png
IMG_2489.png
IMG_2523.png
IMG_2521.png
IMG_2494.png
IMG_2491.png
Boeken & Brochures
Een boek: communicatie die beklijft

 

Heeft u iets belangrijks te vertellen? Het boek heeft nog altijd veel zeggingskracht. Juist in deze tijd waarin veel communicatie vluchtig is en beelden vooral veel, vaak, en toevallig zijn. Een digitale publicatie bewaar je niet. Maar een boek is een cadeautje, daar ben je zuinig op, dat pak je van tafel, telkens weer. Ik maak boeken met aandacht voor detail: prachtig gedrukt, mooi papier, bijzonder gebonden.

 

Grafieken & Tabellen

Toegankelijke data die uw doelgroep begrijpt.

 

kijk voor meer >>

Eeuwig Vrijzinnig

heden, verleden, toekomst

 

Een klassiek ogend boekje, subtiel verrijkt met visuele verrassingen. Zo heb ik verleden, heden en toekomst van de organisatie verbeeld in een krachtige metafoor. Een serie etsen laat de ontwikkeling van rups tot vlinder zien, niet toevallig ook het logo van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten.

Icar progress report

 

Een verhaal over teambuilding in hart en vaten. Hiervoor heb ik een strak format bedacht wat schrijvers heldere handvaten gaf: zoveel woorden, deze bedoeling, dit beeld. Daardoor konden alle afdelingen een verhaal vertellen over wie ze zijn, waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan.

Stadsgoed

 

NV Stadsgoed wil een bijdrage leveren aan de leefbaarheid, veiligheid, schoonheid, en levendigheid in de binnenstad van Amsterdam. Dit prachtige kijk- en bewaarboek, met monumentale foto's van Ernest Annyas, is een korte geschiedkundige schets in woord en beeld. Het overtuigde onder andere investeerders ervan historische panden in de binnenstad een tweede leven te gunnen.

Intermaris Hoeksteen

 

Voor deze publicatie kreeg ik volledige vrijheid, de enige voorwaarde was dat het een bewaarboekje zou worden. Dat is gelukt. Samen met Jan Roest, tekstschrijver Cor Dol en illustratrice Carolyn Ridsdale is deze publicatie vanaf de grond ontwikkeld en uitgevoerd.
Het is zo vormgegeven dat het uitnodigt tot oppakken en voorlezen. Daardoor is deze uitgave toegankelijk en tijdloos geworden.

Jubileumboek
Joh. Enschedé

 

De rijke bedrijfsgeschiedenis van drie eeuwen drukwerk is -samen met Jan Roest- meesterlijk vormgegeven. Zeven delen in een cassette. Groot en complex als de residentie van de familie. In elke kamer krijgt de lezer toegang tot een ander moment uit de geschiedenis van het bedrijf. Het is meer dan een boek, het is een museum, een tentoonstelling op papier.

 

bottom of page